Kyläreisulle luontoon

Simulan tilamme sijaitsee Salmin kylässä, puoli tuntia Tampereelta länteen. Kylä on erityisen kaunis – maantieteeltään, maisemiltaan ja historialtaan erityinen. Kylä on rakentunut jo keskiajalla hyvien vesireittien varteen. Kylästä on näkymä järvelle, ja aivan kylän vieressä on Otamusjoki, jonka partaalta lähtevät merkityt luontoreitit upeisiin metsämaisemiin. Otamuksen kesäkahvila on suosittu poikkeamispaikka.  Kesällä vesistö tarjoaa mainioita melontareittejä.

Liikenneyhteydet, nykyisin maanteitse, ovat edelleen mainiot. Tampere-Pori valtatie 11 on vain 1,5 km päässä, joten tänne on helppoa tulla. Vanha asutus ja maanviljelys ovat muokanneet jylhästä kyläaukeasta yhden Pirkanmaan maakunnallisesti arvokkaista kulttuurimaisemista. Historialla on luonnossa ja kylässä kerrostumia aina jääkauden pakenemisesta lähtien.

Kylää ympäröivissä metsissä kulkevat kiehtovat polut, joita jaksaa kulkea vuodesta toiseen. Metsälenkin voi tehdä reippaasti sykettä nostaen, ja toisaalta metsässä saa kulumaan aikaa huomaamatta tunteja erilaisia eliöitä tutkien. Ihmeteltävää riittää alkukesän kukkasista myöhäissyksyn hämyisyyteen, jolloin sammalet ovat vihreimmillään ja erilaiset jäkälät mehevimmillään. Metsä on auki myös talvella, kun ahkerat kulkijat pitävät polun tallattuna. Ja lumikengillä on vapaus kulkea sellaisia reittejä, joita ei muulloin huomaakaan.

Kaikissa vuodenajoissa on oma viehätyksensä! Ja melkein aina on sää, joka virkistää!

 

 

 

 

2018-03-27T13:25:03+00:00