Herkutellaan kodalla

Jo kotaa lähestyessä ihastelet jylhää kylä- ja järvimaisemaa. Kota odottaa mahtavan kuusen juurella mäen töyräällä – järvi siintää alhaalla. Kaikkia aisteja hivelevän kotavierailun seuraava kohokohta on tervan ja savun tuoksun hieno yhdistelmä, jonka aistii sisään astuessa.  Lämpö ja puun kosketus hellivät vierasta hänen seuratessaan kotakokin touhuja ruoan valmistuessa neljäntulen keittiössä. Tulen rauhoittavaa ääntä kuunnellessa aika pysähtyy. Ruoan tuoksu sekoittuu tervaan ja savuun. Ja sitten maistetaan reilun ruoan muhevat maut!

Kota tarjoaa mahtavat puitteet rentoon yhdessäoloon, syntymäpäivien juhlimiseen, illanistujaisiin sekä yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kestitykseen. Kaikkia aisteja hivelevä elämys sopii mitä erilaisimpiin tilanteisiin. Hyviä syitä kotailulle löytyy niin monta, kuin on vieraitakin!

Pitkän kaavan herkutteluun kokonaisuus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Sekä alku-, pää- että jälkiruoissa maistuvat luonnon ja lähipeltojen raaka-aineet.  Asiakkaan toiveen mukaan lyhyempi ateria voi puolestaan sisältää esim. keiton, Lyhdyn pyttipannun tai liha-/kalaruoan lisukkeineen sekä jälkiruoaksi vaikkapa paistetut omenat jäätelön kanssa tai perinteiset muurinpohjaletut. Aina ruokailun päätteeksi keitetään rehelliset nokipannukahvit!

Jos ei satu ruoka-aika kohdalle, kodalla voi fiilistellä kahvittelun merkeissä. Mustakylkisestä isosta pannusta riittää isollekin joukolle kunnon kahvit. Kahvin kanssa maistuu vaikkapa lämmössä rapeutunut juustoleipä, kotitekoiset sämpylät tai makeat herkut!

Syksyn viiletessä on mahtava lämmitellä tulen loisteessa – lämpöä riittää myös talven hankien keskelle!

2018-09-07T07:23:02+00:00