Työnohjaus – valmennus

Työnohjaus lähellä valmennusta

Työnohjauksessa työtä, toimintatapoja sekä työhön liittyviä ajatuksia ja tuntemuksia

 • tarkastellaan
 • jäsennetään
 • selkeytetään
 • kirkastetaan

Työnohjauksessa tunnistetaan ongelmia ja solmukohtia. Pohditaan vaihtoehtoja ja valitaan tavoitteet. Tavoitteiden saavuttaminen konkretisoidaan määrittelemällä tarvittavat muutokset. Sovitaan muutosten käynnistämisestä ja seurataan onnistumista. Pienet muutokset – suuret vaikutukset!

Työnohjaus on työkalu myös:

 • Työn, työtapojen ja toiminnan kehittämisen
 • Vuorovaikutuksen, yhteistyön ja ilmapiirin parantamiseen
 • Laadun, tehokkuuden ja tuloksellisuuden nostamiseen

Ratkaisukeskeisessä työnohjauksessa

 • avataan ja syvennetään
 • löydetään uusia näkökulmia ja oivalletaan
 • yllätytään ja ilahdutaan

Ratkaisut asioihin ovat ohjattavilla itsellään. Siksi ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niihin voi sitoutua. Siksi tämä toimii!

Työnohjaajana

Kysyn ja kuuntelen. Autan ja arvostan. Tuen ja kannustan.

Työnohjaus on prosessi, joka vaatii aikaa. Jotkut asiat ratkeavat nopeasti. Toisinaan ne vaativat viikkoja ja kuukausia. Työnohjaajana kuljetan ja kannattelen eteenpäin. Kuljen rinnalla juuri niin kauan, kuin tarvitaan.

Yksin vai yhdessä?

 • Yksilötyönohjauksessa keskitytään juuri sinun suhteeseesi työhösi. Saat kaiken huomion. Sinulla on mahdollisuus työstää omaa tilannettasi ammattitaitoisen työnohjaajan kanssa.
 • Ryhmän työnohjauksessa ryhmä saman ammatin edustajia tai saman työyksikön tekijöitä pääsevät jakamaan kokemuksia, kehittämään työtä, toimintatapoja ja yhteishenkeä. Vertaistuki kantaa.
 • Koko työyhteisö voi olla työnohjauksessa kehittämässä yhteistä työtään, kunhan työyhteisön koko on kohtuullinen.

Työnohjaus esimiehille

Esimiehen työhön liittyy usein tietty yksinäisyys ja vastuu. Työnohjaaja tarjoaa kuuntelijan, peilin ja sparraajan, joka arjesta puuttuu. Myös esimiehille ryhmä on mahdollisuus!

Yrittäjä

Työnohjaus sopii loistavasti myös yrittäjälle. Yrittäjä pääsee tarkastelemaan ja jäsentämään omaa työtään, pohtimaan omia työhön liittyviä arvojaan, työnsä merkitystä ja kirkastamaan omia tavoitteitaan. Työhön liittyvien tunteiden käsittely vähentää kuormitusta ja työssä jaksaminen paranee.

Miten ja missä?

Työnohjaus voi olla pitkä prosessi tai napakampi valmennus. Asiakkaan tilanteen mukaan kokoonnumme 2 – 4 viikon välein. Yhden ohjauskerran pituus vaihtelee 45 – 90 minuuttia yksilötyönohjauksessa ja 90 – 120 minuuttia ryhmän/työyhteisön työnohjauksessa. Työnohjauskertoja voi olla juuri niin paljon, kuin tilaaja kokee tarvitsevansa.

Tilaajan toiveen mukaan tulen asiakkaan luo tai kun haluatte irti työpaikan arjesta, Simulan tila tarjoaa kodikkaan paikan, vaikka kodalla tulen ääressä!

Ohjauksessani

Ohjauksessani on ollut mm. opettajia, terveydenhoitajia, sosiaalityöntekijöitä, koulukuraattoreja, varhaiskasvatuksen henkilökuntaa, koulunkäynnin ohjaajia, maatalousyrittäjiä, yritysten toimihenkilöitä, lomituspalvelujen toimihenkilöitä…

Kokeilemalla itse voit selvittää, miten sinä hyötyisit työnohjauksesta!

Lataa työnohjaussopimus (.pdf)

Hinnat

Varaan mielelläni yksilötyönohjaukseen 45 minuutin sijasta 60 minuuttia ja ryhmän/työyhteisön ohjaukseen 90 minuutin sijasta 120 minuuttia. Työnohjauskerta on näin rauhallisempi ja asiaan ehditään syventyä paremmin.

Yksilötyönohjaus (45-60 min)
95 € + ALV 24 %
Esimiestyönohjaus (60 min)
150 € + ALV 24 %
Ryhmätyönohjaus (90-120 min) 3 – 5 hlöä

Pyydä tarjous suuremmille ryhmille/työyhteisöille

255 € + ALV 24 % (2-5 hlöä)
Matkakulut (osoitteesta Otamussillantie 11, Sastamala)
0,43 €/km
2020-01-20T10:08:50+00:00